במקרה של עובד שכיר, ההפרשה לקרן השתלמות מבוצעת ע"י המעסיק וע"י העובד על פי חלוקה לאחוזים משכרו של העובד. המעסיק מפקיד 7.5% משכרו של העובד והעובד משתתף ב 2.5% המנוכה משכרו. חשוב לציין כי להפקדות אלו יש תקרת שכר של 15,712 ₪ - כלומר הפקדה חודשית בסך 1,571.2 ₪. מעסיק מפריש כספים לקרן השתלמות עבור העובד כחלק מתנאי העסקה משופרים, או מתוקף הסכמים קיבוציים וצווי הרחבה.
במקרה של עובד עצמאי, העובד יכול להפקיד כסף בקרן השתלמות במידה והוא בעל תעודת עוסק מורשה או עוסק פטור. לצורך קבלת הטבת מס, על העצמאי להפריש 4.5% מהכנסתו החייבת. תקרת ההכנסה השנתית לעצמאי היא 263,000 ₪ - כלומר הפקדה שנתית מרבית בסך 11,835 ₪. חשוב לדעת, כי עצמאי יכול להפקיד סכום גבוה יותר, עד 18,480 ₪ בשנה וזהו סכום ההפקדה המרבי לקרן שיהיה פטור ממס רווחי הון בעת פדיון הקרן לחשבונו.
ההפקדות לקרן ההשתלמות יכולות להיעשות באמצעים שונים כגון תשלומים חודשיים באמצעות הוראת קבע אישית או בהפקדה חד פעמית בדרך של העברה בנקאית. ניתן לשלב בין הדרכים
היתרון המשמעותי והחשוב ביותר הוא הניכוי במס בעת ההפקדה. הן עבור המעסיק, והן עבור העובד השכיר וכמובן גם עבור העצמאי.
בנוסף - קרן השתלמות היא אפיק החיסכון היחיד לטווח בינוני אשר נותר פטור ממס רווחי הון בעת פדיון הכספים, גם לאחר הרפורמות במיסוי שוק ההון בישראל. זאת לעומת קרנות הון אחרות המחויבות במס רווחי הון בשיעור 25% מהרווחים שהושגו..
הסכום הנצבר בקרן משתחרר לאחר 6 שנים, ואצל חוסכים מעל גיל 60 - לאחר 3 שנים וזאת באמצעות בק
שה לשחרור הכספים.יתרון נוסף בקרן ההשתלמות היא התשואה הגבוהה שמשיגות רוב קרנות ההשתלמות.
כחלק מהשירות שלי, אני מייעץ בבחירת הקרן בהתאם לצרכי החוסך על מנת שיקבל את התשואות והרווחים הגבוהים ביותר בהתאם לאופי ההשקעה שהוא בוחר על הציר סולידי – מנייתי. גובה התשואה משתנה מחברה לחברה וישנם פערים משמעותיים בין החברות.
דמי ניהול: בבחירת קרן ההשתלמות רבים נוטים לשים דגש על גובה דמי הניהול. אולם – הרבה יותר חשוב להבין היטב את הבדלי שיעורי התשואה בין החברות השונות.
כשאני יושב עם לקוחותיי, אני מסביר להם לעומק את ההבדלים בין הקרנות והחברות השונות ואת היתרונות והח
סרונות של אחד אחת מהן כדי שיוכלו לבחור בחוכמה.מומלץ לבחור בקרן השתלמות בה דמי הניהול מעט גבוהים יותר, אך משיגה באופן עקבי תשואות גבוהות יותר על פני קרן השתלמות בה דמי הניהול נמוכים אך גם התשואה נמוכה.: עדיף לבחור בקרן השתלמות המשיגה תשואה שנתית 3%-4% גבוהה ממתחרותיה גם אם היא גובה דמי ניהול גבוהים ב 0.3%-0.4%.
לכל חברה יש כ- 8-7 מסלולים של קרנות השתלמות מגוונים מבחינת אפיקי ההשקעה. כל חוסך בוחר את המסלול המתאים עבורו בהתאם למידת הסיכון ולתשואות של כל מסלול. חשוב לדעת שניתן לעבור בכל עת ממסלול למסלול, וגם מחברה לחברה, כאשר נשמרות להן כל זכויות הוותק. בתום 6 השנים ניתן למשוך את הכסף, אך ניתן כמובן להמשיך את ההפקדות גם מעבר לאותן 6 השנים.
במסגרת הייעוץ שלי, אני מציג בפני הלקוח את כל האפשרויות כדי שיהיה מעורב לחלוטין בהחלטה על בחירת החברה והמסלול הטובים והאפקטיביים ביותר עבורו.
אודות
שלום רב לנכנסים בשערי האתר שלי, באמצעותו אוכל לסייע בידך בכל ענייני הביטוח והחסכון הפנסיוני. חשיבות רבה ומשמעות כלכלית עצומה יש לנושאים הללו עבורך.
כדי לסייע בידך לפעול בצורה הנכונה, המקצועית והמתאימה עבורך, ראוי שיעמוד לצידך איש מקצוע ראוי.